Vandaag een gastblog met goede tips van fotografe Charlotte Meindersma, een ontzettend leuk mens én een goede fotografe. Zeker even lezen dus!


Trouwen doe je niet alleen. De meeste bruidsparen vieren dit samen met mensen die voor hen belangrijk zijn. Vrienden, familie, teamgenoten. 

Soms komen er zelfs mensen over vanuit een ander land, hebben er misschien wel een dag voor moeten reizen om er bij te zijn. Maar bijvoorbeeld ook grootouders, waarvan de vraag soms nog maar is of ze er echt bij kunnen zijn.
Juist omdat je deze dag met zulke belangrijke mensen viert wil je ook dat deze mensen op foto vastgelegd worden. Natuurlijk zijn de groepsfoto’s daar een goede oplossing voor, maar misschien niet altijd spannend en besteden jullie die waardevolle tijd liever aan het samenzijn met alle genodigden. Of het past bijvoorbeeld niet in de stijl van fotografie waar jullie voor gekozen hebben.
Om sommige, extra speciale mensen echt goed en mooi op de foto te hebben, zonder te hoeven poseren, kan het verstandig zijn je fotograaf een lijstje te geven met de namen van deze mensen. De fotograaf kan op deze manier extra aandacht besteden aan het goed op de foto zetten van de mensen die jullie het meest waardevol zijn.
Zorg eventueel dat een ander familielid van jullie beschikbaar is om deze mensen aan de fotograaf aan te wijzen. Zo heb ik vooral een paar emotionele momenten meegemaakt waarbij de vraag ’s ochtends nog was of een grootouder er ’s middags wel bij kon zijn of toch aan bed gekluisterd was. Ondanks dat er juist vaak gevraagd wordt naar mijn journalistieke en spontane stijl, zonder geposeerde foto’s, weet ik deze belangrijke mensen mooi vast te leggen. En het enige wat je daar voor hoeft te doen is jullie fotograaf vertellen welke mensen er zo belangrijk voor jullie zijn dat zij echt niet op de foto’s mogen ontbreken. Zo kunnen jullie van de bijzondere dag genieten, zonder zorgen en volledig nagenieten wanneer jullie het album doorbladeren.Meer informatie over Charlotte Meindersma vind je op haar website en op haar blog: Lot’s (of) photographs.


1 Comment on Blog van Charlotte: Trouwen doe je niet alleen

  1. Dit is o zo waar… Zelf ga ik in augustus trouwen en ik ga onze fotograaf vragen of hij mijn grootouders op de foto wil zetten: nu heb ik ze alle vier nog en dat kan zo maar over zijn. Ook wil ik wat meer foto’s van mij en mijn vader, omdat hij ernstig ziek is. Zodat ik later nooit kan zeggen: “had ik maar…”

Comments are closed.