Mijn lief en ik hebben onze huwelijksnacht doorgebracht in ons eigen kasteel. Wij hebben het feest gegeven in een kleine kasteeltje mét torenkamertje dat was omgebouwd tot bruidssuite. Het bad was al gevuld na afloop van het feest en er stond een wijnkoeler met bubbels naast. ‘s Morgens rustig ontbeten en toen weer terug naar huis voor het traditionele over-de-drempel moment én een perfecte high tea met ons bruidspersoneel en familie in een restaurant op loopafstand. Eigenlijk hebben we dus 2 dagen feest gehad! 

Dus -hoewel niet echt verrast-was ik toch wel een beetje teleurgesteld door de resultaten van het onderzoek van The Perfect Wedding. Hieruit bleek namelijk dat 45% van de bruidsparen van plan is om thuis te slapen na het feest. Vijf-en-veertig-procent lieve mensen!  Natuurlijk begrijp ik dat bruidsparen willen besparen, maar ik vind dat, nou ja, eigenlijk een beetje zonde. Maanden (soms zelfs jaren-)lang leef je er naar toe, dus waarom zou je die dag dan niet zo lang mogelijk willen maken.  Alles is zoals jullie het willen, je hebt een prachtige ceremonie, een fantastisch feest en dan…. ga je naar huis….pwepwepwepwehhh …. anticlimax! Ja nu snap ik ook meteen waarom de meeste Nederlanders geen sex hebben in hun huwelijksnacht. 


Maar waar zou dat toch aan liggen? De Hollandse doe-maar-normaal cultuur? De ons-bin-zunig mentaliteit van de gemiddelde Nederlander? Jammer, want er zijn zoveel leuke plekjes om te overnachten. Wat denk je bijvoorbeeld van een pipowagen? Of een vliegtuig? Of een hunnebed, of een wijnvat, of in het kleinste hotel ter wereld? Of (doe-maar-lekker-gewoon) in 1 van die vele bed-and-breakfast die Nederland rijk is. Betaalbaar, persoonlijk, altijd lekker in de buurt en er is vaak net wat meer mogelijk als het gaat om service, langer blijven of een bijzonder ontbijtje op bed. Dus ik zeg: kom op lieve bruidsparen, plak er gewoon lekker een nachtje aan vast. En begin je huwelijkse leven lekker lang samen tussen de lakens 😉


Benieuwd naar het hele onderzoek, met nog meer wonderlijke resultaten (3% slaapt bij vrienden….why???) en de meest favoriete hotels van trouwens Nederland? Je vind het op de website van The Perfect Wedding.

Fotocredits (nog 2 van die mooie locaties):Lute Suites en de Vuurtoren van Harlingen.