“Iemand vroeg me laatst waarom ga jij straks trouwen maar hoe zeg ik dat
als ik geen dichter ben”Hebben jullie al nagedacht over de invulling van de huwelijksceremonie? Natuurlijk kun je kiezen voor een traditionele ceremonie waarbij de BABS wat woorden zegt, gevolgd door (of soms voorafgaand aan) de huwelijksgelofte. Maar tegenwoordig kun je ook de ceremonie zo persoonlijk maken als je zelf wilt. Met een zelfstandige BABS bijvoorbeeld, of zelfgeschreven geloftes, of een bijdrage van een dierbare. Of met een bijzonder gedicht. Een gedicht dat speciaal door of voor jou geschreven is, en helemaal over jullie en jullie liefde gaat. Romantisch!

Nu komt mijn eigen rijmelarij niet verder dan ‘ik hou van jou en blijf je trouw’, en als dat bij jou ook het geval is: vrees niet.  Ook hiervoor kun je professionele hulp inroepen. De prachtige woorden aan het begin van dit blog zijn namelijk geschreven door Moes Wagenaar. Hofmuze en schrijfster van bruidsgedichten. Zij schrijft met en voor jullie een prachtig gedicht dat bijvoorbeeld tijdens de ceremonie voorgedragen kan worden. Door je moeder of je vriendin of jijzelf, maar bijvoorbeeld ook door Moes.

Zoals Moes zelf al schrijft op haar website “Maak met een gedicht het bijzondere voelbaar”


Zelf schrijven? Ook dan kun je bij Moes terecht voor begeleiding, en check dan zeker ook haar website voor schrijftips! Ook kun je bij Moes terecht voor (bijvoorbeeld) een gedichtje voor op jullie trouwkaart, maar ook voor een echt bruidslied. Kijk, dat is nog eens wat anders dan de goed bedoelde verplichte onverstaanbare gênante liedjes gezongen door je familie!

P.S. Een persoonlijk gedicht is ook een hele bijzondere verrassing voor een bruidspaar. Bespreek met de ceremoniemeester en de BABS dat je het tijdens de ceremonie wilt voordragen. Wat een mooi, persoonlijk gebaar! Lijst ook het gedicht in of laat het afdrukken op canvas en je hebt meteen ook nog eens het perfecte cadeau!

Meer informatie over Moes vind je op de website van Hofmuze, meer informatie over (en voorbeelden van!) bruidsgedichten vind je op bruidsgedichten.nl


Fotocredits: Daladi Photography