De bruiloft van mijn schoonzusje en haar man is alweer een week geleden. Een mooi moment om een paar van de dingen die ik heb gemaakt met jullie te delen. Voor de meeste dingen heb ik de kleuren en het lettertype van de kaart als uitgangspunten genomen, dit maakt het makkelijker om keuzes te maken en een consistent kleurgebruik creëert eenheid. Hopelijk levert het jullie wat inspiratie op!

Van links naar rechts en van boven naar beneden:
  • Het programma voor de daggasten. Ik kwam op het idee door een blog van Wedspiration. Het is een kaartje, geprint op fotopapier in de kleuren van de trouwkaart met een foto van het bruidspaar. Daaronder staat het programma en op de achterkant een overzicht van wie-met-wie wanneer op de foto mocht, adressen en natuurlijk het telefoonnummer van de ceremoniemeester.
  • Mijn dochtertje Isolde was bruidsmeisje, en ik heb zelf het jurkje gemaakt. De voorkant was van een mooie licht ivoorkleurige taft (dezelfde kleur als de trouwjurk), en omdat ik vind dat een bruidsmeisjesjurk geen miniatuur-bruidsjurk moet zijn was de achterkant lekker vrolijk met veel kleurtjes.
  • Uiteraard voor het bruidmeisje ook kleine roosjes in het haar, gemaakt van de stof van de jurk en kleine bruidsknoopjes.
  • Dit was mijn haarspeld, passend bij mijn House of Dots jurkje. Er zit een haarspeld en een corsagespeld aan dus ik kan hem ook nog dragen als broche.
  • Voor al de vrouwelijke daggasten heb ik een zakdoekje gemaakt. Natuurlijk met de namen van het bruidspaar en de trouwdatum, maar ook met de ‘functie’ van de desbetreffende persoon. En je ziet het goed: er was zelfs een overgrootoma aanwezig! Ik heb er helaas geen foto van, maar met zakjes van Leuke Lintjes had ik voor iedereen een goodiebag gemaakt met het programma, een antennehartje, snoepjes en het zakdoekje. Zo leuk om iedereen een cadeautje te kunnen geven!
  • Natuurlijk heb ik ook ringkussentjes gemaakt. De bruidsjonker mocht de zijne aan de bruidegom overhandigen en het bruidsmeisje de hare aan de bruid. Dat was tenminste het plan, maar zoonlief was zo onder de indruk dat hij hem al gesmeerd was voor het ja-woord. Een dubbele taak dus voor het bruidsmeisje (vond ze helemaal niet erg natuurlijk!).
  • De enveloppendoos, samen geknutseld met dochterlief. Hoe we dit hebben gemaakt kun je hier lezen.
  • Als tafelschikking had ik kleine organzazakjes gevuld met pepermuntkussentjes en een chocoladehartje. Kaartje eraan (wederom in de kleuren van de kaart) en voilà! De foto is van fotograaf Wim Kluvers die foto’s van de trouwdag en het bruidspaar heeft gemaakt. Normaal gesproken fotografeert hij geen bruiloften maar als kennis van het bruidspaar maakte hij een uitzondering, gelukkig maar want de foto’s zijn echt prachtig geworden!
  • En natuurlijk had ik voor de bruid ook een zakdoekje gemaakt, in de kleur van de jurk mét blauw strikje voor ‘something blue’.