Regelmatig krijg ik de vraag of ik ook enveloppendozen verkoop in mijn eigen webshop, maar eigenlijk heb ik hier nooit de behoefte aan gehad. Inkoopprijzen van enveloppendozen zijn belachelijk en ze zelf maken zou zoveel tijd en materiaal kosten… En waarom zou je veel geld uitgeven aan een gebruiksvoorwerp? Het heeft een doel voor een paar uurtjes en dan moet ie kapot mogen om (lekker Hollands) enveloppen te gaan tellen in je huwelijksnacht. Gewoon lekker zelf doen dus!
Uiteraard had ik in mijn enthousiasme alweer geroepen dat ik de enveloppendoos voor mijn schoonzusje en haar partner wel zou maken, maar met nog 100 dingen te doen en 2 dagen voor de bruiloft, werd ik geveld door een ernstige aanval van tijdgebrek. Dus toen de kleintjes naar bed waren gisteren ben ik samen met dochter van 3 even lekker gaan knippen en plakken. De ingredienten: 2 dozen(gewoon uit de supermarkt, de onderste is een Pampers doos), 2 rollen inpakpapier, foto’s en wat restjes lint en applicaties (kijk ook eens bij de Xenos voor leuke goedkope decoratiematerialen!). Je plakt beide dozen dicht, pakt ze in met het papier en maakt er gaten in. Dan plak je ze op elkaar en….leef je jezelf uit! En omdat het toch kapot mag na de bruiloft kun je het zo gek en bont maken als je zelf wilt! Leuk klusje om samen met je dochter, vriendin, of moeder te doen.
Voor de mensen die toch wat meer hulp nodig hebben of wat meer pietje-precies zijn heeft The Perfect Wedding een mooie stap-voor-stap uitleg gemaakt. Dus wat houd je nog tegen? Have fun!