Van de week vroeg ik me af hoe je de gasten aan het dansen krijgt als het bruidspaar de dans niet wil openen en op deze vraag kreeg ik vele reacties. Uiteenlopend van getuigen die beginnen tot professionele dansers en van polonaise tot flashmob. En met dit laatste heeft weddingplanner Angelique de Wit een leuke ervaring die ze graag met ons wilde delen. En ziehier: onze eerste gastblogger is een feit! 🙂


De opdracht was: we willen iets trendy, iets nieuws, iets dat lijkt op ‘dat ene filmpje op Youtube’, maar dan zonder dat het bruidspaar er van weet. Iets verrassends dus. Al op het moment dat de ‘mother of the bride’ het you tube filmpje noemde, wist ik gelukkig al welke ze bedoelde.


En gelijk had ik het: er moet een flashmob komen. Een verrassend moment vlak voor de ceremonie waarbij alle aanwezige vrienden en familie spontaan zouden beginnen met dansen. Een mix van de flashmob bij het concert van de Black Eyed Peas, dit You Tube filmpje en de prachtige opening van de film ‘Love Actually’ met als resultaat een mooie, persoonlijke flashmob. Relatief eenvoudig op te starten ook: je maakt een kek dansje, je legt het vast op film, zet het filmpje (afgeschermd of niet) op YouTube en stuurt het filmpje rond met de enige opdracht: oefenen, oefenen, oefenen…. Oké, niet iedereen zal direct juichen en springen, maar daar is de ceremoniemeester of Wedding Planner voor om hen toch net even over te halen. Want: het resultaat is onbeschrijfelijk waardevol. Nodig iedereen een uurtje eerder op de locatie uit om het dansje nog eens op een enthousiaste manier door te nemen en iedereen doet spontaan mee! Niemand wil op de dag echter als spelbreker gezien worden.

En dan het moment supreme, ik neem je even mee in het gevoel:
Het bruidspaar komt aan, iedereen neemt netjes plaats en vlak voordat de ambtenaar zijn eerst woord wil uitspreken, start er muziek. Vriendinnen van de bruid staan ineens op en starten een dansje in, gevolgd door de vrienden van de bruidegom en nog meer, nog meer mensen beginnen mee te dansen met als afsluiter, wanneer het laatste refrein instart, lieve omaatje die vol pret de pasjes meedoet. Stralende glimlachen en verraste blikken op de gezichten van de bruid en bruidegom. Onbeschrijfelijk mooi om mee te maken en een geweldige opening, met soms hilarische beelden van de ‘niet-zo-ritmisch-ingestelde-gasten’, maar dát hoort er nu juist bij.
Laat hiermee het bruidspaar zien hoe veel jullie om hun geven. Maak het dansje op een nummer dat voor hen belangrijk is (maar laat de ceremoniemeester eerst checken of dit nummer niet op een ander belangrijk moment van de dag gebruikt wordt!), en de verrassing is helemaal compleet!
Succes!

Meer informatie over de diensten van Angelique vind je op Lique | weddings & events