Wil je het thema vlinders verwerken in je bruiloft maar vind je één van je jurken uit mijn vorige inspiratie blog toch een tikkie te ver gaan? Kies dan voor details en mooie decoraties! Er zijn talloze mogelijkheden om vlinders op een subtiele manier te verwerken in je bruiloft. Hieronder heb ik er een paar op een rijtje gezet, mét do-it-yourself en budgettips!Van links naar recht en van boven naar beneden:
 • Witgouden ring bezaaid met diamanten van Van Cleef & Arpels
 • Met een vlinder aan het glas geef je de tafelschikking aan. Gevonden bij Favor Ideas, maar ga eens op zoek in een hobbywinkel en vraag naar artikelen met vlinders. Misschien vind je wel voorgestanst papier of een mal die je kunt gebruiken om zelf makkelijk de vorm uit te knippen.
 • Schitterend papierwerk van Hummingbird Cards, laser-cut en met schitterend veel details!
 • Deze give-away vond ik op Hanson Ellis. Deze maak je makkelijk zelf met een organza zakje (koop ze voor weinig via Marktplaats of Ebay), snoepjes en een vlinderclipje. Deze koop je per 6 voor 1-2 euro bij Xenos of het tuincentrum.
 • Geen boeket maar een bos fladderende vlinders. Op de website van Martha Stewart vind je de (supersimpele!) omschrijving hoe je deze zelf maakt.
 • Hoe gaaf zijn deze Christian Louboutins! Niet meer verkrijgbaar, maar zo mooi dat ze zeker een plekje verdienen in dit inspiratiebord!
 • Natuurlijk laat je een taart maken met vlinders, dit exemplaar is van Uit Petra’s Keuken. Er talloze mensen in Nederland (professioneel, semi-professioneel en hobbyisten) die mooie taarten maken in elke gewenste kleur of thema. Even googlen of een oproepje plaatsen op het Leukste Taarten Forum en je vindt ook iemand bij jou in de buurt. Wel even goed naar alle foto’s kijken, het niveau verschilt nogal en het is tenslotte wél je bruidstaart!
 • Een kleine zoektocht en je vind heel veel kaarten met vlinders, maar je kunt er natuurlijk ook ééntje laten ontwerpen. Ik vind zelf deze uitnodiging van My Personal Artist erg leuk, lekker vrolijk in roze en oranje.
 • Ik ben erg onder de indruk van deze corsage! Het is een origami gevouwen zijden vlinder van etsy-verkoper Sew Smashing.
 • Nog zo’n schitterende vlinder van Hummingbird Cards, dit maal hangend op een glas. Mooi!
 • Geen opzichtige slingers of ballonnen maar een subtiele vlinder slinger van This Neck of the Woods. Geef hem een bijzonder plekje en je hebt een echte eyecatcher. Zelf maken? Vindt op internet een eenvoudige afbeelding van een vlinder, knip en uit en trek hem over op mooi papier. Vouw ze dubbel en plak er 2 op elkaar met een stevig touwtje ertussen (zodat het mooi strak naar beneden valt) en voilà!