Door weddingplanner Shirley van Bloomwedding werd ik geattendeerd op het bestaan van wilde hibiscus bloemen op siroop. Ik had er nog nooit van gehoord, maar was erg verrast door wat ik vond! Deze hibiscusbloemen worden in een familiebedrijf in Australie geteeld, geplukt, ontpit en ingemaakt in siroop. En wat is het resultaat van al dit werk? Een spectaculaire toevoeging aan je champagne! Niet alleen staat deze bloem spectaculair in een glas champagne, prosecco of cava, het geeft ook nog eens een zoete smaak. Je legt een hibiscusbloem op de bodem van het glas en schenkt er eerst een klein beetje siroop bij en dan de champagne. Je drankje kleurt van een intense kleur rood onderin naar een lichtrose kleur boven in het glas en de bubbels borrelen langs de bloem omhoog en laten hem opengaan. Mooi! Misschien wel zonde van een goede champagne maar ideaal als je een feestelijk drankje wilt schenken maar niet houdt van champagne of een goedkoper alternatief wilt!
Sinds deze maand zijn wilde hibiscusbloemen te bestellen bij Wild Hibiscus, en tijdelijk ook nog met korting!