Toen wij (alweer 5 jaar geleden!) de jacht op de perfecte trouwringen openden, leek het heel logisch om te gaan voor “zoveel mogelijk voor zo weinig mogelijk”. Dus togen ook wij op een vrije dag naar Mijdrecht voor een bezoek aan het Juwelencentrum. Wat een misser was dat zeg! Niet alleen lieten ze ons 1,5 uur(!) wachten terwijl we een afspraak hadden, datgene wat we zagen was ook gewoon niet mooi en slordig gemaakt. Na 1,5 uur wachten zijn we uiteindelijk maar zelf weggegaan want de beste meneer Koek was toen nog steeds niet op komen dagen!
Op aanbevelen van een collega zijn we toen naar Atelier Cober gegaan, gewoon hier in Oss. En wauw, wat was dat een goede tip! Vincent Cober nam rustig de tijd voor ons, liet ons passen wat we maar wilden en deed ook zelf een aantal goede suggesties. En uiteindelijk liepen we het pand uit met een fles champagne én een bestelling van de perfecte trouwringen van Niessing!
En nu…. is er een gloednieuwe winkel herrezen in het pand naast Atelier Cober dat volledig gespecialiseerd is in trouwringen! Met Cober Trouwringen is een droom van Vincent uit gekomen, een speciaalzaak waar hij al z’n passie en liefde voor het vak in kwijt kan. En niet alleen met een collectie die bestaat uit eigen ontwerpen en een paar exclusieve merken, maar met trouwringen in elke stijl én prijsklasse. Een greep uit de collectie: Niessing, Martinshof, Christian Bauer, Desiree en Meister. En heb je na het zien van al dat moois nog geen keuze kunnen maken, dan kun je ook jullie wensen laten vertalen in een ontwerp dat Vincent of één van zijn goudsmeden speciaal voor jullie gaat maken. Dus wil je zeker weten dat je de ringen vindt die echt bij jullie passen, dan zou ik zeker de moeite nemen om naar Oss te rijden. Je trouwring is tenslotte wel iets waar je de rest van je leven mee rondloopt!
Tenzij je net als ik na 3 zwangerschappen varkenspootjes hebt gekregen en je ring niet meer past. Maar dat is weer een heel ander verhaal 😉

5 Comments on Atelier Cober

  1. Mijn ervaringen met Atelier Cober zijn niet zo positief. Ik heb daar ooit een ring gekocht en het steentje is er diverse malen uitgevallen. Van service was geen sprake. Tegelijkertijd duurde het allemaal erg lang voordat mijn ring weer klaar was.

  2. Leuk dat er een trouwringen winkel is. Maar wij zijn toch altijd net weer op zoek naar iets anders. Dus kwamen wij uit bij een goede goudsmid. Hij kon onze wensen vervullen en maakte ringen precies zoals wij wilden.

  3. Inderdaad een goudsmid kan beter invulling geven aan je wensen. In een trouwringenzaak gaan ze grotendeels uit van een standaard collectie. Als je het dan net iets anders wilt hebben, dan gaat dat niet zo gemakkelijk. Daarnaast is onze ervaring (en dan van onze vrienden) dat een goudsmid goedkoper is, dan een de ringen in een winkel. Dit was zeker bij ons van toepassing. Wij zijn ook bij Cober geweest, maar deze is erg duur.

  4. Wij hebben bij vincent Cober niet de perfectie ring kunnen vinden maar zijn met zijn computerprogramma toch op het juiste spoor gekomen. Samen hebben we onze ringen ontworpen en deze zijn in het eigen atelier gemaakt. Ik wilde graag de ring van mijn vader in de nieuwe ringen verwerkt hebben. Dit kon en wij zijn bij het smelten van de ring aanwezig geweest. er is toen meer goud toegevoegd en van dit staafje goud zijn onze ringen gemaakt. het resultaat is helemaal top.

  5. Vincent is goudsmid en trouwringspecialist. De expertise van de ene winkel wordt gebruikt in de andere en andersom. En hij is aangesloten bij De Trouwringspecialisten.

Comments are closed.