Voor elke bestelling in het eerste kwartaal van 2010 doneert Zomaar & Daarom een bedrag aan het Tysfonds. Voor elke bestelling tot € 25,00 doneren wij € 0,50 en vanaf € 25,05 euro wordt € 1,00 gedoneerd aan het Tysfonds.

Totaal op 31 maart: € 151,00

Als moeder van 3 gezonde kinderen ben ik erg geraakt door het verhaal van Tys. Dit jongetje,geboren met het Down Syndroom had tevens de Down Syndroom-gerelateerd aandoening Pulmonale Hypertensie. Bij deze longaandoening stijgt de bloeddruk in de bloedvaten, met zuurstofgesprek en hartfalen tot gevolg. Tot op heden is er geen behandeling voor deze aandoening en Tys is dan ook – 8 maanden na zijn geboorte- overleden. Zijn ouders, familie en vrienden hebben vervolgens het Tysfonds opgericht met als doel het inzamelen van geld voor onderzoek naar pulmonale hypertensie en andere Down Syndroom-gerelateerde aandoeningen. Ook zetten zij zich in voor de ondersteuning van families die een kindje verliezen. Bovendien steunt het Tysfonds een aantal aanverwante belangenorganisaties zoals Stichting Syndroom van Down, Cliniclowns en het RonaldMacDonaldhuis.
Wil je meer weten over het Tysfonds of het Tysfond steunen door bijvoorbeeld speciale Tysfonds postzegels te bestellen? Bezoek dan hun website op http://www.tysfonds.nl