Handbeschilderde taarten van Tartas y Pinceles

Na het ja-woord toast & taart: De ontlading, het moment samen met je naasten, eindelijk wat eten nu die knoop in je maag weg is. Bruiloft en taart horen gewoon bij elkaar! Op zoek naar iets heel speciaals en anders-dan-anders voor dit bijzondere moment? Lees dan zeker even verder, over de prachtig beschilderde taarten van Tartas y Pinceles.

beschilderde taart

Een bruidstaart met 4 lagen, een sweet table met allemaal huisgemaakte taarten, taarten met figuren van marsepein of fondant of met prachtig geboetseerde bloemen van suikerwerk. Taart is zeker één van mijn favoriete onderwerpen op pinterest. Toch plaats ik niet vaak blogs over bruidstaarten, want naast dat de mogelijkheden eindeloos zijn, lijken er ook wel een eindeloos aantal mensen te zijn die die taarten maken! Hoe maak je onderscheid? Nou, bijvoorbeeld door iets compleet anders te doen, zoals Tartas y Pinceles.

IMG_3546

Amanda is de persoon achter Tartas y Pinceles (spaans voor Taart & Penselen).  Amanda is net als ik afkomstig uit de biomedische hoek, maar richt zich nu op het maken van mooie en lekkere taarten. Haar wetenschappelijke achtergrond gebruikt ze bij het maken van de taarten (welke combinaties zorgen voor het perfecte resultaat?), haar creatieve kant bij het versieren van de taart. Met eetbare inkt schildert ze tafereeltjes op de taart, die passen bij een thema, smaak en wensen van de klant. Met verf kun je heel gedetailleerd werken, en zo ontstaan er kleine persoonlijke kunstwerkjes.

birds

Benieuwd naar die kleine kunstwerkjes? Neem dan eens een kijkje op de website van Tartas y Pinceles, Facebook of op Amanda’s pinterest-bord met foto’s van haar taarten.

IMG_340287de0b4cb36b7a5699364fcd206bedb8