Beste wishes {& some thinking..}

Een nieuw jaar, een nieuwe frisse start. Voor ons wordt het een spannend jaar, verderop lees je waarom. Voor jou misschien ook wel. Misschien ga je dit jaar trouwen. Of je bent iemand die werkt in de trouwbranche en en hebt besloten er dit jaar helemaal voor te gaan. Voor elk van jullie de beste wensen! Ik hoop dat jullie wensen en doelen uitkomen en dat 2015 jullie jaar wordt.

Waar ik van houd, zo rond de jaarwisseling, is even terugkijken en vooruitkijken. Wat is er allemaal gebeurt, en wat gaat er nog allemaal gebeuren. Dit jaar doe ik dat eens hier, hardop. Waarom? Omdat mijn wensen/overpeinzingen/twijfels ook te maken hebben met mijn werk en jullie. En als je wensen niet hardop uitspreekt, gebeurt er ook niets.

Chantal

2014 was voor mijn geen enorm succes. Hoewel qua werk, gezin en dagelijkse beslommeringen alles gewoon prima liep, liep mijn lijf compleet uit de maat. Begin dit jaar rende ik nog 7,5 km, vervolgens raakt mijn lijf compleet van slag door het verwijderen van de Implanon, schoot het in mijn nek, liep ik een hersenschudding op en kreeg pijn in mijn arm en hand (en dat alles in de eerste 3 maanden van het jaar!). De pijn bleek het gevolg te zijn van een zenuwbeknelling in (je raadt het al) mijn nek, maar daar kwam ik na een half jaar pijn pas achter. Inmiddels heb ik 5 kraak-sessies achter de rug, en kijk tegen nog zeker een jaar herstel aan, maar het gaat de goede kant op. En inmiddels ren ik weer gewoon 3x per week 5 kilometer!

Niet geheel toevallig dus, dat ik dit jaar een succesvolle webshop sloot. Als je verplicht rust moet nemen en zelfs geen huishoudelijke klusjes mag doen, ga je nadenken. Ben ik echt nog wel zo gelukkig met wat ik doe? Tijd voor verandering dus. En dat was fijn. Tijd voor herstel, nieuwe inspiratie en een nieuwe webshop. Minder bestellingen maar wel meer tijd om alles mooi in te pakken, met een leuke attentie en een handgeschreven kaartje. Dat voelt goed, meer persoonlijkheid.

werkplek_hipjehuwelijkin4

So far, so good. Toch schreef ik al dat 2015 een spannend jaar wordt. Een jaar vol veranderingen. De eerste grote verandering betreft mijn gezin. Na jarenlang vele reorganisaties te hebben overleefd, wordt mijn man Gertjan per 1 juli 2015 boventallig verklaard. Vrees dat hij geen nieuwe baan vindt, heb ik niet. Hij heeft een goed CV, is heel gedreven en enthousiast en bovendien een heel prettig persoon om mee samen te werken. Maar spannend is het natuurlijk wel.

Op zich is een verandering van baan geen enorme verandering natuurlijk, maar wij zijn niet gebonden aan deze regio en we houden dus rekening met een verhuizing. En dát vind ik wél heel spannend!

lint

De tweede verandering gaat over mijzelf en mijn werk. Dit jaar word ik namelijk 40. En ik zeg al jaren: met 40 gaat het roer om! Ik heb nog een kleine 5 maanden om te bedenken wat dat inhoud (nee, nog geen idee), maar ik heb er wel zin in. Ik heb nu al 10 jaar een webshop, en dit jaar is het ook 10 jaar geleden dat ik mijn eerste ringkussen verkocht. Een mooie mijlpaal, en misschien ook een mooi moment om het stokje over te dragen aan iemand anders  (interesse? Neem gerust contact op).

Tot die tijd blijf ik natuurlijk mijn werk met evenveel liefde doen en krijgt elke bestelling in de webshop extra veel persoonlijke aandacht. Iets wat te weinig gedaan wordt, als je het mij vraagt. Alles wordt maar onpersoonlijker en harder, en dat gaat mij steeds meer dwarszitten. Hoewel het runnen van een webshop de afgelopen 10 jaar ideaal was, eerst naast een fulltime baan, daarna met jonge kinderen, is het wel.. nou ja, eenzaam.. Natuurlijk heb je zeer nauw contact met de bruidsparen voor wie je een ringkussen op maat maakt, maar ook dit is per mail en telefoon. Ik mis het persoonlijke contact, brainstormen, spullen op tafel en samen aan de slag. Uitgedaagd worden, en nieuwe dingen leren. Misschien vind ik dit in samenwerkingen, misschien in een nieuwe werkplek buiten de deur, misschien met een compleet nieuwe shop of misschien met vrijwilligerswerk. Wat mij betreft staat alles nog open!

Beste spannend dus allemaal. En ik zal eerlijk zijn, ik zag er best tegenop! Maar we gaan ervoor, en om de toon voor een super 2015 maar meteen te zetten, heb ik iets gedaan wat al heel lang op mijn lijstje stond: de nieuwjaarsduik! Kom maar op 2015, dit wordt ook míjn jaar!

nieuwjaarsduik

Best een lange lap tekst. Misschien was je al lang afgehaakt, prima. Maar misschien stond er iets in de tekst waardoor je dacht: ‘hee, dat doet iets met mij’. Misschien kunnen wij samen mooie dingen doen, of gewoon gezellig thee drinken en brainstormen. Laat het weten. Al levert het alleen maar een leuk contact op, dat is ook al wat waard, toch?