Trouwprogramma’s op televisie: vroeger waren ze mateloos populair, maar de laatste jaren is het toch vaak een beetje een slappe hap. Ik kijk er eigenlijk nooit naar. Maar naar het programma dat vanavond begint bij Net5 ben ik toch wel heel benieuwd: Het geheim van een goed huwelijk.

In dit programma worden 2 ‘natuurlijke’ bruidsparen (stellen die elkaar ‘op de normale manier’ hebben ontmoet) gevolgd, maar ook 2 stellen die wetenschappelijk samengesteld zijn. Ik vind het gegeven goed, want ik geloof dat er vele factoren zijn die in rol spelen bij aantrekkingskracht en (ja, ook) liefde én dat deze -tot op zekere hoogte- gedefinieerd kunnen worden. Denk hierbij aan persoonlijke voorkeuren, normen en waarden, maar ook de fysieke aantrekkingskracht die bijvoorbeeld deels bepaald wordt door feromonen. Volgens de website en het filmpje zijn dit soort biologische factoren ook meegenomen bij de keuze van de kandidaten, dus ja ik ben wel benieuwd. Als het maar geen tacky sensatie-programma wordt.  Gaan jullie kijken?