Regelmatig krijg ik de vraag: “Ik wil ook zo graag trouwen, maar hoe zorg ik ervoor dat hij mij vraagt?” Helaas dames, daar heb ik geen antwoord op. Want laten we eerlijk zijn: als ie echt wilt, dan doet ie het heus wel. Of hij is gewoon lui. Of een krent. Of hij weet niet hoe. 
Zeuren is in ieder geval de grootste no-no, dat stuit op instant verzet. En hinten.. laten we eerlijk zijn.. alles wat subtieler is dan “ik wil dat jij mij nu ten huwelijk vraagt” begrijpt ie toch niet. Niet uit onwil, maar gewoon omdat mannen het gen voor subtiliteit missen. Kunnen ze ook niets aan doen.


Zouden ze de vraag “Moet je me niet wat vragen?” dan wel begrijpen? Als jij het in je uppie vraagt… mwoahh.. denk het niet. Maar wanneer de vraag  in gezelschap van Tooske Ragas en een cameraploeg gesteld wordt.. tja.. die hint moet ie dan toch wel snappen? Want dat is wat SBS6 van plan is in het nieuwe programma Moet je me niet wat vragen? In dit programma gaan Tooske en haar team jou helpen om hem die ene zin te laten zeggen. Samen met jou wordt de ideale setting gecreëerd, bereid je je voor en verras je je vent. 


Ik moet eerlijk toegeven dat ik doorgaans geen enorme fan ben van iemand voor het blok zetten, maar zoals ze zeggen op hun website: soms heeft de ware Jacob nou eenmaal een klein duwtje in de rug nodig. Is dat zo? Of niet? 
Wat vinden jullie hiervan lezers? Gaan jullie kijken? Zouden jullie hieraan meedoen? Ik ben benieuwd naar jullie mening!
Oh en heb jij zo’n Jacob die een duwtje nodig heeft? Je kunt je opgeven via de site van SBS.

3 comments on “Moet je me niet wat vragen?”

 1. Ik zou niet zo snel meedoen… Maar ik vind dan ook dat we tegenwoordig als vrouw zijnde toch niet op de man hoeven te wachten?!

  Ik wachtte ook al even op de vraag, totdat ik dacht ‘Waarom wachten als je zelf ook de touwtjes in handen kunt nemen?’. Natuurlijk had ik het ook geweldig gevonden als hij mij had gevraagd, maar stiekem vind ik het zelf best stoer.

  En zo had ik een plannetje waarop ik hem niet gevraagd heb, maar heb medegedeeld: ‘Je hoeft me niet te vragen, want ja ik wil!’

 2. Nee, ik doe niet mee.
  Wat een onzin progamma, zonde van de zendtijd.

  Het spontane is er toch helemaal af zo, die man wordt op zo’n manier voor het blok gezet, nee niet mijn idee van een romantisch aanzoek.

 3. Hoe wanhopig kun je als vrouw zijn? echt te zielig voor woorden, op tv nog wel.
  Waar Nederland vroeger voorop liep op gebied van Emancipatie, worden wij nu door allerlei ontwikkelingslanden ingehaald, zie de feiten in Emancipatie Monitor 2010 (CBS) Conclusie: de Nederlandse vrouw is net zoals voor de jaren ’60 weer afhankelijk van haar man (of ex-man) of van de overheid. Een minderheid van de vrouwen, 40% van de vrouwen is wel onafhankelijk, een treurig cijfer. In tegenstelling tot veel ontwikkelingslanden vinden vrouwen in Nederland het niet meer een probleem om afhankelijk te zijn van hun man of van een uitkering, 2 of 2,5 dagen per week werken is de normaalste zaak van de wereld en in tegenstelling tot vroeger studeren steeds meer vrouwen af met het idee dat ze met hun studie een betere huwelijkspartner kunnen vinden en niet voor een jarenlange carrière in hun studierichting.

Comments are closed.