Ik hoop niet dat ik iemand hiermee beledig, maar ik ben van mening dat de Nederlandse trouwindustrie een ietsiepietsie ingekakt is. We willen allemaal een ‘unieke’ bruiloft maar uiteindelijk dragen we allemaal hetzelfde type jurk, eten dezelfde taart en hebben hetzelfde feest. De reden? De trouwindustrie wordt gedomineerd door een aantal grote partijen. Zij hebben het geld voor dure beurzen en advertenties. En wat groot is, is t.r.a.a.g…  En dan heb ik het nog niet eens over prijsafspraken die locaties onderling aangaan….alsof je een boete krijgt als je kiest voor een andere bakker! 
Nee, wat mij betreft zijn het juist de kleinere bedrijven die zo leuk zijn, en de mooie details hebben die jullie dag écht uniek maakt! En ik ben niet de enige die dat vindt, want langzaam maar zeker is het trouwwereldje in Nederland aan het veranderen. Door leuke blogs, invloeden vanuit Amerika, bedrijven gespecialiseerd in styling én de verse stroom upcoming weddingplanners. Niet alleen kunnen deze (een deel van) de planning van je bruiloft overnemen maar sommigen hebben ook nog eens leuke blogs gevuld met tips of geven workshops. En twee van die weddingplanners (en naar mijn mening twee van de leukste!), Shirley Pisano van Bloomwedding en Het Bruidsmeisje Vivian Ter Huurne, bundelen hun krachten en geven in februari en maart een aantal stylingworkshops! Als dat geen leuk begin is van het plannen van jullie écht unieke bruiloft! En helemaal leuk: deelname is nog gratis ook. 


Oh er is helaas wel één maar: het is alleen voor bruidsparen. Dus grijp je vent z’n agenda (check wel even of er geen voetbal is die dag) en meteen vastleggen!