Rode Bubbels – Part II

Een maand of 2 geleden schreef ik over Rode Bubbels. Een nieuwe webshop, opgezet door 2 wijnliefhebbers en helemaal gericht op rode mousserende wijnen. Nu kom je rode mousserende wijnen niet zo vaak tegen dus ik was erg benieuwd. En ook op Twitter kreeg ik veel nieuwsgierige reacties, dus een vervolg kon natuurlijk niet niet uitblijven!


Inmiddels heb ik 3 wijnen van Rode Bubbels mogen proeven en ik was echt verrast. Een absolute aanrader was de Peppermint Paddock. Laat je niet verwarren door de naam. Dit is een echte rode wijn met een krachtige smaak en mooie afdronk, maar wel enorm verrassend omdat je in eerste instantie frisse bubbels proeft (bubbels -en dus ook de rode- worden gekoeld gedronken!) Heel erg bijzonder! Maar geschikt voor bij de bruidstaart? Nee, zeker niet. Dit is een wijn voor een mooi moment, om lekker lang van te genieten. 


De andere 2 wijnen dan die ik heb geproefd waren de Brachetto d’Acqui docg ‘Fontanafredda’ en de Brachetto d’Acqui docg ‘Valle Delle Rose’. En deze bubbels zijn absoluut geschikt voor bij de bruidstaart, maar ook als feestelijk drankje om je gasten te verwelkomen. Sprankelend, zoet, fris, en de rode kleur geeft  zo’n glas bubbels echt iets bijzonders. Hoewel beide wijnen perfect passen bij zoetigheden vond ik zelf de Fontanafredda het lekkerste (ietsjes minder zoet)  en -ook niet geheel onbelangrijk- de fles ziet eruit alsof hij thuishoort op een bruiloft! Zachtroze, en mét kurk om te laten knallen! 


Je koopt deze -en andere- wijnen bij Rode Bubbels. Bovendien kun je de flessen nu ook tijdelijk per 3 stuks bestellen. En heb je een fles over? Geef hem mee aan je ouders, getuigen of ceremoniemeester. Kunnen ze nog een keer toasten op jullie geluk!