Vergeet de bruidstaart en cupcakes! De allernieuwste trend op het gebied van zoete feestelijke lekkernijen zijn Macarons de Paris. Prachtige koekjes gemaakt van amandel, suiker en eiwitten en een romige vulling in allerlei smaakjes én kleuren.

De absolute koning van de macarons is Pierre Hermé. Bij zijn winkel in Parijs staan dagelijks mensen rijen dik te wachten tot ze naar binnenkunnen om de hun zo felbegeerde lekkernijen te bemachtigen. Deze patissier heeft het maken van macarons tot kunst verheven door gebruik te maken van smaken als groene thee, rozenblaadjes en olijfolie met vanille.

Geen tante die toevallig in Parijs woont en voor jullie in de rij wilt staan? Herme heeftook een webshop en bezorgt in Nederland. Natuurlijk kun je ook macarons kopen in Nederland. Niet iedereen heeft deze kunst onder de knie, maar als je goed zoekt (en vooral veel proeft, natuurlijk) vind je vast wel een goede patissier!

En de prijs? Die valt -met tussen de 1 en 2 euro per stuk- ook alleszins mee als je deze vergelijkt met de traditionele bruidstaart. Leuk, maar toch iets hebben om aan te snijden? Een combinatie kan natuurlijk ook! Bekijk bijvoorbeeld deze prachtige foto’s maar eens van Sweet Merveilles!