Gelezen in één van de grote bruidsbladen: “Bespaar geld door geen bruidstaart te kopen, en bak in plaats hiervan zelf muffins”


Alsof je echt de dag voor je bruiloft de hele dag in de keuken gaat staan! Bovendien is het aansnijden van de taart toch één van de hoogtepunten van de dag. Samen het mes beethouden, elkaar voeren, en dan heb ik het nog niet eens over de smaak van een echte bruidstaart…hmmmm…
Mijn tip? Plaats een oproepje op het leukste taarten forum. Hierop zitten veel professionele, semi-professionele en goede amateur taartenbaksters die de mooiste creaties kunnen maken. Zo krijg je een taart die helemaal aan jullie wensen voldoet (in plaats van een dure ‘standaard’-taart van de banketbakker) voor een prijs die een stuk lager ligt. Verwacht echter niet dat je voor een habbekrats een supertaart hebt, goede ingrediënten zijn duur en een beetje taart is toch al gauw een dag werk!

Wist je trouwens dat het heel leuk, en helemaal niet zo moeilijk, is om zelf een taart te bakken? Met goede ingrediënten, uitsteekvormpjes en een handige tante/vriendin/schoonmoeder kun je ook iets heel moois op tafel zetten! Vraag dit alleen niet aan je naaste familie of beste vriendin, deze hebben de dag voor jullie bruiloft ook wel iets anders aan hun hoofd! 

Houdt wel rekening met “schotelgeld” dat sommige feestlocaties in rekening brengen. Dit is een bedrag dat berekend wordt voor het gebruik van schoteltjes en bestek als je de bruidstaart zelf regelt, en kan meer dan 1 euro p.p. zijn! Goed om even na te vragen dus!

1 comment on “Besparen op de bruidstaart???”

  1. Er zitten inderdaad hele goede taartenbaksters en taartenbakkers op het forum. Je krijgt voor vaak minder geld dan bij de bakker een veel bijzondere taart!
    Wat ook leuk is, is om cupcakes in de stijl van je bruidstaart erbij te laten maken. Ook handig voor kinderen 😉

Comments are closed.