Tweedehands trouwjurk?

Wees geduldig
Kijk op marktplaats. Het meeste is oude zooi, maar soms zitten er juweeltjes tussen. Een lange adem en elke dag kijken is vereist!

Wees reëel 
en wees eerlijk: jij zou tenslotte zelf ook je jurk van 1500 euro niet voor een paar tientjes wegdoen.

 Houd rekening met extra kosten 
zoals het stomen en vermaken van de jurk. Laat de jurk vermaken door een professional, niets ergers dan een jurk die net niet zit!

Vergeet niet om plezier te maken! 
Ga eerst naar een goede trouwwinkel en pas alles wat je mooi vindt. Zo kom je erachter wat je mooi vindt, wat bij je past en wat de nieuwprijs is. En het is ook nog eens heel erg leuk! 

Koop nooit zonder het eerst gepast te hebben
Nogmaals, niets is ergers dan een jurk die niet past of staat!
 
Kijk ook eens op etsy, dawanda en in goede vintage winkels!Nieuwe trouwjurk?

Bedenk wat je wilt
Wil je per se een trouwjurk? Een mooie jurk of chique pak kan ook heel mooi zijn, helemaal als je kiest voor bijzondere sieraden en/of accessoires!

Het is even zoeken..
maar ook de grote trouwmerken wisselen elk jaar van collectie. Zoek eens wat rond op internet of vraag in bruidswinkels naar verkoop van de collectie van vorig jaar. Zoveel veranderingen zijn er niet dus je loopt heus niet meteen in een ouderwets model! Als je een showroommodel koopt, zorg dan wel dat hij -op kosten van de trouwzaak- gestoomd wordt.

Wees (een beetje) brutaal
Korting op je jurk krijg je niet zo snel, maar bij vrijwel elke bruidsmodezaak kun je er wel iets gratis bij krijgen zoals de hoepel of accessoires. Scheelt toch al gauw een euro of 80!